Mandag
Tir.-fre.
 
Weekend*
8 - 19
8 - 17
 
9 - 16 m. få undtagelser
Tlf. 45 86 15 80
Ved dyrlæge Carsten Holm Petersen

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev December 2023

Kære klient.

 

Året går på hæld og det er endnu engang tid til at gøre status over det forgangne år.

 

I 2023 oplevede vores dyreklinik en fantastisk vækst og gennemgik omfattende renoveringer på grund af travlhed. Renoveringerne begyndte sidste efterår med opgraderinger af konsultationen og venteværelset. I foråret fik hundenes burrum en opgradering med ekstra plads til dagindlagte. Trods planer om pause blev der bygget to nye omklædningsrum til, så "vaskeriet" kunne flyttes til det gamle omklædningsrum, og et nyt behandlingsrum til tandbehandlinger er næsten færdigt. Gulvet er lagt, el- og VVS-installationerne er forberedt, og modulerne monteres før jul, klar til brug efter nytår. Vi ser frem til alt er færdigt.

 

For en gangs skyld synes det at blive vinter! Det er jo godt for noget – nogen elsker det ligefrem, men der er også minusser. Når landskabet "stivner" efter et efterår med usandsynligt megen regn og pløre, bliver underlaget langt sværere at bevæge sig rundt på, og vi ser f.eks. mange flere knækkede negle. Gigtpatienterne lider også lidt mere i perioder med temperaturer lige omkring frysepunkter, og de afføringsprøver, vi får ind, er desværre også frosne af og til – og dermed ubrugelige!

 

Lad os derfor gentage proceduren omkring Baermannundersøgelsesproceduren for hjerte- og lungeorm, indsamling af fæces tre på hinanden følgende dage, opbevaret frostfrit (eller om sommeren ved moderate temperaturer) indtil aflevering på den 3. dag. Opsamlingen må ikke være forurenet fra omgivelserne for at undgå jordnematoder, der kan resultere i falsk positive svar. Aflever venligst prøven på klinikken inden kl. 15 for at undgå travlheden sidst på dagen. Tak på forhånd.

 

Man kan spørge sig om, hvorfor vi skal tjekke for hjerte- og lungeorm på denne tid, hvor smitte ikke er mulig (det er jo et af plusserne ved vintertemperaturer under frysepunktet) – der er ingen snegle at finde – men i og med at inkubationstiden – dvs. fra smitte til symptomer – er 40-60 dage, ja, så er det de hunde, der er smittet i oktober måned, vi tjekker i øjeblikket – og i oktober var der masser af snegle.

 

Vi har i efteråret ansat Rosa Kunde som klinikassistent, efter Mille er startet på dyrlægestudiet og derfor kun er her i nogle weekender. Rosa er allerede faldet godt ind i teamet, og I vil støde på hende alle dage i ugen.

 

Sidste år på præcis denne tid oplevede vi, at rigtig mange havde glemt, at juleslik – især chokolade – ikke er helt så hyggeligt for vores fire-benede venner. Det betød, at vi næsten dagligt skulle forcere hunde til at kaste op (katte er – i dette tilfælde heldigvis – lidt mere kræsne). Ved henvendelse er det vigtigt at vide, hvor meget chokolade der er indtaget, og ikke mindst i hvilken kvalitet, så kan vi langt bedre vurdere, om det er nødvendigt at lade hunden gennemgå den kedelige oplevelse, som opkast jo nu engang er. Vi håber på stor opmærksomhed omkring dette i år.

 

Nytåret står jo også for døren. Nu har vi fået et ekstra præparat (hvis apoteket når at levere det til tiden - vi oplever de samme udfordringer med medicinleverancer, som der har været omtalt i medierne omkring medicin til mennesker). Ellers vil vi fortsætte med sidste års velafprøvede metode, hvis det virkede effektivt. Reglerne for i år er de samme som sidste år, men fra 2024 forventes antallet af tilladte affyringsdage at blive markant reduceret. Vær også opmærksom på, at vores eneste lukkedage er den 24., 25. og 31. december samt 1. januar i forbindelse med jul og nytår.

 

Mange hilsener fra dine dyrlæger Kristina, Anne og Carsten samt resten af det søde personale.Senest opdateret 19.12.2023 09:00 af MS