Mandag
Tir.-fre.
 
Weekend*
8 - 19
8 - 17
 
9 - 16 m. få undtagelser
Tlf. 45 86 15 80
Ved dyrlæge Carsten Holm Petersen

Operationer i bugen

Der ligger mange organer i bugen. Lever, milt, nyrer, mave-tarmsystem, blære og livmoder for nu bare at nævne nogle. Der kan derfor være mange årsager til at skulle ind i bughulen. Forinden et sådant indgreb startes har der ofte været en forudgående udredning af et sygdomsforløb, medmindre der er tale om en planlagt sterilisation eller kryptorchid testikeloperation (testiklen er i et sådant tilfælde ikke faldet ned i pungen, men sidder oppe i bugen fortsat). De forudgående undersøgelser kan indeholde både blodprøver, røntgen (eventuelt med kontrast) og scanning.

En af de mest almindelige årsager som kræver indgreb i bugen er sterilisation. Her på klinikken sværger vi fortsat til den konservative metode, hvor vi laver et kontrolleret snit midt på bugen og fjerner både livmoder og æggestokke. Nogle klinikker er begyndt på at foretage indgrebene med skoper, men der mistes lidt af overblikket og den store benefit ved netop dette indgreb er lidt svær at konkretisere.

Andre indgreb kan være i forbindelse med fremmedlegemer i mave-tarmsystemet, blødende knuder i milten, livmoderbetændelse, blæresten etc. Der er som regel tale om ret omfattende operationer, hvor patienten modtager drop undervejs.

På klinikken foretager vi alle indgreb i bugen såvel som forudgående diagnostisk udredning og efterfølgende støttende behandling.

Pyometra (livmoderbetændelse).
Cyste.
Milttumor.


Senest opdateret 30.01.2017 12:41 af CHP