Mandag
Tir.-fre.
 
Weekend*
8 - 19
8 - 17
 
9 - 16 m. få undtagelser
Tlf. 45 86 15 80
Ved dyrlæge Carsten Holm Petersen
Scanning
 

Ultralydsscanning bliver en større og større del af hverdagen.

Undersøgelsen består i at en transducer holdes mod kroppen i det område som skal undersøges i dybden. Transduceren udsender ultralydsbølger som reflekteres forskelligt i det væv de rammer. Transduceren modtager så de refleksioner som kastes tilbage og via en computer omsættes dette til bevægelige billeder.

Undersøgelsens værdi er en kombination af udstyret og håndteringen af dette. Her på klinikken bruger vi meget ultralyd til organer i bugen, som f.eks. lever, milt, blære, livmoder, prostata og nyrer. Vi kan også konstatere om der er væskeudsivninger til bughulen og/eller brysthulen. Drægtigheder er en speciel fornøjelse, når man kan se de små "spunk'er" padle rundt derinde.

Hjertediagnostik kræver mere specialiserede dyrlæger. Der findes nogle få med denne særlige interesse i Danmark og heldigvis har vi på klinikken adgang til den bedste, Ulrik Westrup, som kommer på klinikken og scanner hjerter når der er behov. Det er klart at dette er noget dyrere end når scanningerne kan klares af os selv, men nødvendigt lige med hjertediagnostik.

 
thumb_IMG_1490_1024
Her scannes prostata med normal form og konsistens (ekkogenitet)
 
thumb_IMG_1492_1024
Her ses et tværsnit af forreste del af blæren med mindre polypper - den største ca 0,7x0,7 cm
 
thumb_IMG_1600_1024
Her et udsnit af bughulen med væske (det sorte). Tarmene (det runde med en hvid tværstribe) "flyder" rundt i væsken.

Senest opdateret 27.01.2017 08:41 af CHP